Dit is een techniek waarbij tijdens het fraisen een vloeistof (gedemineraliseerd water) wordt meegesproeid. Dit heeft voordelen zowel voor de klant als voor de pedicure. Het vermindert of voorkomt pijn tijdens het fraisen.
Bovendien slaat het stof dat bij het fraisen vrijkomt neer en komt niet, of in veel mindere mate, in de lucht terecht. Dit is beter voor de gezondheid voor cliƫnt en pedicure.
De fraismotor heeft een instelbaar toerental. Hierbij horen verschillende soorten en maten fraisen, te gebruiken voor diverse doeleinden.
Het fraisje is een stalen staafje, aan het uiteinde voorzien van een speciale vorm van ruw materiaal (bijv. diamant). Het snel ronddraaiende fraisje wordt gebruikt om eelt en nagelmateriaal nauwkeurig en doeltreffend te verwijderen. Ik ga hierbij zodanig te werken dat er zo weinig mogelijk of helemaal geen pijn wordt gevoeld. Afgezien van huidtypes die zeer gevoelig en dun zijn, mag er tijdens het fraisen geen bloeding ontstaan. De fraisjes zijn van roestvrij staal (RVS), zodat ik het gebruikte materiaal inclusief scharen, tangen etc. na iedere klant kan desinfecteren in een daarvoor bestemd apparaat, de ultrasoon.